طبق یک گزارش جدید، عربستان سعودی با ۱.۵ تریلیون دلار سرمایهگذاری در صنعت ساختوساز و پیشبرد «پروژههایی عظیم» که چشمانداز و آینده اقتصادی این پادشاهی را متحول میکند، بهعنوان یک سردمدار جهانی در پروژههای عظیم ساختمانی ظهور کرده است.
العربیه در گزارشی نوشت که بنا بر اعلامیه رسمی «ساختوساز در سال ۲۰۲۵: هموار کردن راه تا ۲۰۳۰ و پس از آن» که شرکت بینالمللی «ورستایل» (Versatile International) منتشر کرد، بخش ساختوساز عربستان سعودی در حال تغییرات اساسی است.
این گزارش نشان میدهد که چشمانداز ۲۰۳۰ رونق ساختوساز را تقویت میکند و اهداف بلندپروازانه تاکیدشده در این سند با فناوریهای جدید با سرعت به سمت جلو هدایت میشود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
بازار ساختوساز عربستان سعودی در مرکز یک تحول جهانی قرار دارد و برنامه چشمانداز ۲۰۳۰ این کشور که بر تنوعبخشی اقتصادی و کاهش وابستگی به درامد نفت تاکید دارد، بر ابرپروژههای عظیم تکیه کرده است.
توسعه تریلیون دلاری صنعت ساختوساز در عربستان سعودی شامل برخی از بلندپروازانهترین پروژههای جهان از جمله پروژه عظیم ۵۰۰ میلیارد دلاری نئوم، دروازه دیریه، مرکز جده و فرودگاه بینالمللی ملک سلمان است.
مارکو فهد، رئیس و مدیرعامل شرکت ورستایل، به العربیه انگلیسی گفت: «در حال حاضر، عربستان سعودی یکی از بلندپروازانهترین برنامههای ساختوساز در سطح جهان را در اختیار دارد و این پیشرفت، با مقیاسی جلو میرود که تاکنون ندیدهایم.»
او افزود: «همانطور که بررسیهای ما نشان داد، عربستان سعودی در عرصه ساختوساز در میان کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا پیشرو است و تقریبا ۴۰ درصد از ارزش پروژهها در منطقه به پادشاهی سعودی اختصاص یافته است.»
رونق ساختوساز در عربستان سعودی فراتر از زیرساختها یا بناهای مسکونی است و بخشهای اقتصادی کاملا جدیدی را در عرصههای گردشگری، فناوری و سرگرمی در نظر گرفته که سرمایهگذاریهای زیادی را جذب کرده است و فرصتهای شغلی زیادی را در سراسر این پادشاهی ایجاد میکند.
در همین حال، چشمانداز ساختوساز عربستان سعودی با کمک هوش مصنوعی و اتوماسیون گسترده هم متحول میشود، به طوری که ۵۷ درصد متخصصان در این پادشاهی، هوش مصنوعی را مهمترین روند شکلدهنده این صنعت میدانند.
بر اساس گزارش تازه منتشرشده، ۶۰ درصد از متخصصان ساختوساز در عربستان سعودی در حال حاضر ابزارهای مدیریت پروژه مبتنی بر هوش مصنوعی را به کار میگیرند. این تغییر به سمت تحول دیجیتال استانداردهای جدیدی را تعیین و امکان ردیابی پیشرفت در زمان واقعی و تخصیص بهینه منابع را فراهم میکند
توجه به شرایط زیستمحیطی نیز یکی دیگر از ویژگیهای مهم ساختوساز در عربستان سعودی است. پروژههایی مانند نئوم در حال گنجاندن منابع انرژی تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی و بادی در زیرساختها هستند و در عین حال از تکنیکهای ساختمانسازی پایدار و مواد سازگار با محیط زیست استفاده میکنند.
افزون بر این، چشمانداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی بر توسعه سرمایه انسانی بهعنوان کلید رشد آینده تاکید دارد و شرکتها به طور فزایندهای در مهارتافزایی نیروی کار برای توسعه کارآمدتر سرمایهگذاری میکنند.
با چنین تدابیری، سرمایهگذاری خارجی در عربستان سعودی پیشرفت چشمگیری داشت و کارشناسان معتقدند که پس از سفر دونالد ترامپ، این سرمایهگذاری بیشتر هم خواهد شد.
پادشاهی سعودی این هفته با امضای یک قرارداد سرمایهگذاری ۶۰۰ میلیارد دلاری در جریان سفر رئیسجمهوری ایالات متحده به این کشور، جایگاه ریاض را بهعنوان یک قدرت اقتصادی جهانی بیشازپیش تثبیت کرد.
به باور کارشناسان، توافقنامه سرمایهگذاری اخیر نشان میدهد که عربستان سعودی دیگر یک بازیگر نوظهور نیست، بلکه اکنون در حال شکل دادن به جریانهای جهانی سرمایه و فناوری است که نقطه عطفی مهم در جهانیسازی اقتصادی این کشور محسوب میشود.